Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@01:39:18 GMT

جمعه بازاری که شاید مرغ‌هایش آنفلوآنزا بگیرند

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۳۴۵۵

جمعه بازاری که شاید مرغ‌هایش آنفلوآنزا بگیرند

در جلسه ستاد مبارزه با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جویبار وجود 27 واحد غیرمجاز عرضه مرغ در جمعه بازار این شهرستان زنگ خطری برای شیوع بیماری های مرغ و طیور دانسته شد و بر منع عرضه زنده طیور در فصل زمستان تاکید گردید.

به گزارش ایسنا، علیرضا آقاجانی رئیس دامپزشکی شهرستان جویبار در جلسه ستاد مبارزه با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اعلام کرد: ۲۷ واحد غیر مجاز در اطراف جمعه بازار جویبار مبادرت به عرضه مرغ زنده و کشتار و پرکنی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که شهرداری متولی این اماکن است، افزود: هرچند در حال حاضر شدت بیماری کم است اما زمانی که بحران اتفاق افتاد، انتظار نداشته باشند دامپزشکی از فروش طیور جلوگیری کند.

رئیس دامپزشکی شهرستان جویبار با اشاره به این‌که در جمعه بازار جویبار  ۵۰ هزار پرنده به فروش می‌رسد، گفت؛ ساماندهی و مدیریت عرضه طیور بر عهده شهرداری است.

وی با اشاره به بحرانی بودن فصل زمستان و شیوع آنفلوآنزای مرغی، به بهسازی، سرپوشیده کردن، آسفالت یا بتن کردن بستر جایگاه عرضه طیور تاکید کرد.

آقاجانی هم‌چنین به اطلاع رسانی تلفات غیرمعمول در جمعیت طیور روستایی توسط خانه‌های بهداشت روستا، مراکز خدمات جهاد کشاورزی، دهیار و شورا به دامپزشکی تاکید و خاطرنشان کرد: به ازای هر جوجه یا پرنده‌ای که معدوم می‌شود، غرامت داده می‌شود.

*لزوم ساماندهی فروش مرغ و طیور در جمعه بازار جویبار

خسرو طالبی معاون فرماندار شهرستان جویبار نیز در این جلسه به برقراری ارتباط بین قشر بهره‌ور و نظرات کارشناسی تاکید کرد و گفت: حتما بایستی برنامه سازی آموزشی در روستاها صورت گیرد و امکاناتی فراهم گردد که طیور به صورت بسته‌بندی به خصوص در جمعه بازار فروخته و زنده فروشی ممنوع شود.

وی افزود: با ساماندهی فروش مرغ و طیور در جمعه بازار، ۸۰ درصد ترافیک حل می‌شود.

*جلوگیری از عرضه طیور زنده در فصل زمستان

عبداله رحیمی معاون فنی جهادکشاورزی شهرستان جویبار اظهار کرد: ما اگر نتوانیم عرضه طیور در جمعه بازار را کنترل کنیم، متاسفانه این صنعت به دلیل وجود ویروس آنفلوآنزا با تلفات و خسارات زیادی روبه رو خواهد شد.

وی با بیان این‌که متمرکز کردن یا پراکندگی فروش پرندگان هیچ تاثیری در شیوع بیماری ندارد، یادآور شد: بومی نبودن اکثر فروشندگان و مصرف کنندگان در جمعه بازار می‌تواند یکی از دلایل عرضه طیور غیربهداشتی باشد.

معاون فنی جهادکشاورزی شهرستان جویبار با بیان این‌که فصل زمستان و سرما شرایط شیوع این ویروس را افزایش می‌دهد، افزود: با وجود ۱۸۰ واحد مرغداری و افزایش قیمت دان و جوجه برای مرغداری‌ها، متاسفانه اگر مرغداری‌ها درگیر این ویروس و بیماری شوند، جبران ناپذیر است.

رحیمی خاطرنشان کرد: در سطح کشور پس از نفت بیشترین سرمایه‌گذاری در صنعت طیور اتفاق افتاده و این صنعت به طور مستقیم 1500 شغل و حدود ۵ هزار نفر خانوار را تحت پوشش گرفته است.

وی ادامه داد: حداقل در فصل زمستان که احتمال شیوع بیماری زیاد است جلوی عرضه طیور زنده گرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۳۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در عرضه چای نداریم

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از آرامش حاکم بر بازار برنج خبر داد و گفت:  قیمت کنونی هر کیلو برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر  ۷۰ هزار تومان و شیرودی ۷۵ هزار تومان رسیده است.

به گفته او، هم اکنون کمبودی در عرضه اقلام اساسی همچون برنج و شکر نداریم و تنها در حوزه قیمت باید نظارت دقیق در بازار صورت بگیرد.

کنگری با بیان اینکه چای یکی از اقلام پرمصرف سبدخانوار محسوب می شود، افزود: علی رغم تغییر قیمت چای، این محصول به‌ وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: در بازار شکر برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوریکه قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزار تومان رسیده است. همچنین تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالا‌های اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند.

او افزود: تا زمانیکه عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، قیمت کالا با نوساناتی در بازار روبروست، در حالیکه با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، بازار ثبات دارد.

کنگری گفت: علی رغم وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار، اما برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده سلیقه‌ای عمل می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • رصد و پایش بازار لاستیک خودرو در یاسوج
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین