Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@21:58:37 GMT

پایین کشیدن کرکره جمعه بازار جویبار در رسانه ها

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۷۵۷۵۳

پایین کشیدن کرکره جمعه بازار جویبار در رسانه ها

به گزارش خبرنگار ایرنا، جمعه بازار در منطقه سراجکلا و ورودی شهر جویبار در جوار پل تاریخی به همین نام قرار دارد و یکی از 10 بازار سنتی مازندران به شمار می رود.
به همراه قدمت 200 ساله، حفظ بافت سنتی، بکارگیری شیوه داد و ستد به همان شکل و شمایل محلی، عرضه و فروش محصولات بومی و همچنین برگزاری یکسری آداب و رسوم مازندرانی در جمعه بازار جویبار باعث شد تا اداره کل میراث فرهنگی مازندران برای ثبت این بازار در فهرست آثار معنوی دست به کار شود و این کار در مراحل نهایی آن قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان جویبار به خبرنگار ایرنا گفت: جمعه بازار جویبار در جوار پل تاریخی و ثبتی به همین نام در منطقه سراجکلای قرار دارد.
غلام عباس تسلیمی افزود: در این بازار علاوه بر عرضه و فروش محصولات سنتی و بومی روستاییان مازندران و حتی استان های همجوار، وجود برخی امکانات و همچنین برگزاری یکسری آیین های سنتی از جمله کشتی لوچو باعث شده تا این بازار از اهمیت میراثی خاصی برخوردار شود.
وی ادامه داد : این بازار با قدمت حدود 2 قرن همواره کانون توجه مردم مازندران و مسافران قرار داشته است به طوریکه بسیاری از افراد نه برای خرید کالاها بلکه برای دیدن جاذبه های فرهنگی به این محل می آیند.
رئیس اداره میراث فرهنگی جویبار با اشاره به وجود پاره ای مشکلات از جمله عدم رعایت بهداشت از سوی برخی فروشندگان، اضافه کرد: بر این اساس با دستور دادستان شهرستان از فعالیت کباب پزان در این بازار جلوگیری شد.
وی حضور و فعالیت به شکل سنتی کباب پزان را بخشی از مسائل مربوط به میراث فرهنگی این بازار عنوان کرد، ادامه داد: اما حفظ میراث معنوی دلیل نمی شود تا افراد نکات بهداشتی را رعایت نکنند و سلامت جامعه را به خطر بیندازند.
به گفته تسلیمی ممنوعیت اجاره فعالیت این واحدها تا زمان اصلاح شیوه کار و بهداشتی عمل کردن ادامه دارد و این بدان معنا نیست که جمعه بازار جویبار تعطیل شده باشد.
وی گفت: کماکان فعالیت این بازار در روز جمعه هر هفته ادامه دارد و مردم و مسافران می توانند از این بستر گردشگری فرهنگی موجود در مازندران استفاده بکنند .
براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران در گذشته بازارهای سنتی در شهرها و حتی روستاهای استان برپا می شد اما طی سالها از تعداد این بازارها کاسته شد .
جمعه بازار جویبار ، نشتارود ، بازار امامزاده شاه رضا در روستای پهناب جویبار، پنجشنبه بازار جاده قدیم آمل ، بابل، بهمنیر و امامزاده ابراهیم بابلسر، چهارشنبه بازار قائمشهر، سه شنبه بازار میر بازار بابلسر، بازار قلعه گردن و خرم آباد بازار مشترک دو روستا در تنکابن و یکشنبه بازار دوازده چشمه آمل بازماندگان بازارهای فعال سنتی در مازندران هستند.
2096/1899
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف آداب و رسوم استان مازندران صنایع دستی و گردشگری کشتی گردشگری منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • اعلام ترکیب تراکتور برای پایین کشیدن استقلال
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت