Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، سمانه ابوالحسنی: هنر سفالگری قدمت هزار ساله داشته و ازدوران پیش از تاریخ تا کنون این هنر همواره با نوع زندگی انسان تحول یافته است. از سالهای دور در استان مازندران توجه خاصی به این هنر شده، به طوریکه کلاگر محله جویبار محل کار استادان بنام سفالگری مازندران همچون غلامعلی چینی‌ساز، عزیزالله فکوری ، یوسف طالبی و غیره بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی سفالینه های کلاگر محله جویبار بازارهای محلی استان مارندران را به تسخیر خود درآورده بود، ولی متأسفانه امروز شاهد آخرین نفس های چرخش چرخ کارگاههای سفالگری در این منطقه هستیم و تنها دو هنرمند این شهرستان فقط و فقط به خاطر عشق و علاقه خود به این هنر زیبای ایرانی ادامه می دهند.

یکی از هنرمندان هنر کوزه‌گری شهرستان جویبار بابیان اینکه ا زدوران کودکی با این شغل مانوس بوده‌ام، گفت: متأسفانه در آن مدت هیچ حمایتی از این هنر در این شهرستان نشده است.

یاسر فکوری که بیش از ۲۵ سال در این حرفه مشغول به فعالیت است با اعلام اینکه بعدازاین همه‌سال توسط میراث فرهنگی وعده دادن تسهیلات به بنده شد، افزود: هنوز دادن این تسهیلات به بنده مشخص نیست چراکه بیشتر این تسهیلات به نورچشمی‌ها داده می‌شد.

با هزار سختی این هنر را در حال ادامه دادن هستم چون آخرین جوانی هستم که به این هنر قدیمی و پیشینه این شهرستان مشغول هستم

وی بیان کرد: من راحت می‌توانم این هنر را رها کنم چراکه فکر می‌کنم وضعیت زندگی من بهتر خواهد شد ولی با هزار سختی این هنر را در حال ادامه دادن هستم چون آخرین جوانی هستم که به این هنر قدیمی و پیشینه این شهرستان مشغول هستم.

این هنرمند کوزه‌گری در خصوص این سؤال مربوط به آموزش به دیگر جوانان این شهرستان گفت: بنده ازلحاظ جا و امکانات در مضیقه هستم حتی کارگاهی که در آن مشغول به کار هستم استیجاری بوده و از جایی حمایت نمی‌شوم.

فکوری در خصوص فروش هنر دست خود افزود: به‌صورت عمده به شهرهای رشت ، بندر انزلی و چالوس فرستاده می‌شود.

یکی دیگر از هنرمندان کوزه‌گری در شهرستان جویبار بابیان اینکه درگذشته بسیار به صنایع‌دستی اهمیت می‌دادند، گفت : در حال حاضر صنایع‌دستی که با ماشین تولیدشده و دست‌ساخته بشر نبوده بیشتر موردحمایت مسئولین قرار می‌گیرد.

رمضان علی چینی‌ساز از هنرمندان قدیمی و باسابقه شهرستان جویبار با ابراز گلایه از اینکه سه حوزه مستقل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی در هم ادغام‌شده‌اند، افزود: درگذشته در هر شهرستانی مراکز فروش هنرهای صنایع‌دستی وجود داشت ولی امروزه دیگر نامی از این مراکز در استان‌ها مشاهده نمی‌کنیم.

وی با اعلام اینکه پنج نسل از خاندان ما در هنر سفال‌گری مشغول به فعالیت بوده‌اند ، گفت: در حال حاضر فرزند بنده هم رغبتی به این هنر نداشته چراکه وضعیت کنونی من بسیار اسفناک است.

این هنرمند جویباری با اشاره به اینکه هیچ دلسوزی در حوزه صنایع‌دستی وجود ندارد ، بیان کرد : در این سال‌ها هیچ حمایت و گوش شنوایی از سوی مسئولان امر ندیده‌ام و سال‌ها شاهد بی‌مهری مسئولان بوده‌ام.

چینی ساز بابیان اینکه برای به فروش رساندن محصولاتم مکانی ندارم، گفت: مسئولان باید به فکر من هنرمند باشند و قدر این هنر قدیمی را داشته باشند زیرا هنر سفالگری یکی از هنرهای اصیل مازندران بوده که یکی از مناطق شهرستان جویبار به نام کلاگر محله، قدمتی طولانی در این هنر دارد و هنرمندان به نامی را به خود دیده است.

دست‌ساخته‌های من در تهران لعاب کشی شده و بانام و متأسفانه مهر تهران به فروش می‌رسد و متأسفانه نامی از جویبار در محصولاتم نیست

وی با اشاره به اینکه کوره کارگاه بنده خراب است، بیان کرد : دست‌ساخته‌های من در تهران لعاب کشی شده و بانام و متأسفانه مهر تهران به فروش می‌رسد و متأسفانه نامی از جویبار در محصولاتم نیست.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان جویبار در خصوص گله‌مندی از هنرمندان سفالگری در این شهرستان گفت: پیشکسوت عرصه هنر چینی‌ساز بنا بود تا به اداره ما بیاید اما هنوز اقدامی از سوی ایشان صورت نگرفته است.

غلام عباس تسلیمی بابیان اینکه اما ما برای حمایت از ایشان بنا است تا چرخ سفالی واقع در انبار را در اختیارش قرار دهیم افزود: برای پیش بردن کار این هنرمند از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد.

وی در خصوص هنرمند جوان در عرصه سفالگری گفت ایشان در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت‌نام کرده که مبلغ ایشان با بررسی در کمیته فنی در اختیارشان قرار خواهد گرفت.

کد خبر 4297073

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی مازندران جویبار سفالگری بوشهر کرمانشاه گرگان شیراز خرم آباد ماه مبارك رمضان شهرکرد بارش باران خطبه های نماز جمعه برجام اشتغال مشهد یاسوج مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۵۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان

مدیر دارالاکرام شعبه خراسان رضوی در تشریح اقدامات این مؤسسه با بیان اینکه نزدیک به ۲ دهه از آغاز فعالیت دارالاکرام می‌گذرد و ما همواره تلاش کرده‌ایم شفاف و پاسخگو باشیم،می گوید:رسالت دارالاکرام توانمندسازی دانش‌آموزان بااستعداد است تا بالنده شوند و امکان کسب مهارت‌های مورد نیاز را داشته باشند،بدون آنکه کرامت انسانی آنها خدشه‌ دار شود.

مریم تقوی با اشاره به اینکه این مؤسسه در ۲۵  استان کشور با حمایت از کودکان بدون سرپرست و فاقد سرپرست مؤثر فعالیت می کند،می گوید:این خیریه در حال حاضر ۷۶۰۰ دانش آموز را با اعطای بورسیه و خدمات مددکاری،آموزشی،درمانی و معیشتی حمایت می کند.

وی ادامه می دهد:تلاش و هدف مؤسسه در سراسر کشور این است که در سال جاری علاوه بر ۷۶۰۰ دانش آموز ۱۰ هزار دانش آموز دیگر را هم زیرپوشش حمایتی خود قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه ما به دنبال راهکارهایی هستیم که علاوه بر حمایت های آموزشی ،حمایت های پرورشی،عاطفی وحمایت های مهارت آموزی را هم از افراد تحت حمایت داشته باشیم ومی گوید:شناسایی ،حمایت و نگه داشتن این بچه ها و خانواده های آنان در چرخه توسعه فردی و انسانی فرایندی تعریف و تبیین شده است که بتوانیم این کار را درسطح کشور بیشتر انجام  دهیم تا دانش آموزان در چرخه تحصسل و رشد باقی بمانند.

تقوی ادامه می دهد:این مؤسسه دراستان خراسان رضوی هم اکنون حدود ۷۰۰ دانش آموز را در شهرهای مشهد،قوچان،سبزوار و تربت جام با اعطای بورسیه تحصیلی و سایر خدمات مورد حمایت قرار داده است.

وی به فعالیت خیریه دارالاکرام در مناطق محروم دراستان های مختلف اشاره می کند و ادامه می دهد:درحادثه‌ سیل اخیر که در سیستان وبلوچستان رخ داد،دارالاکرام با حمایت نیکوکاران ایرانی خارج از کشور، اقلام مورد نیاز خانواده‌های سیل‌ زده وعضو این مؤسسه را به ارزش ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تهیه و توزیع کرد.

وی با تأکید بر اینکه این خیریه یک سازمان مردم نهاد است که از طریق کمک های مردمی و کمک های خیرین اداره می شود،می افزاید:حمایت از دانش آموزان در این خیریه براساس تحصیل و عملکرد تحصیلی،فرهنگی و ورزشی که انجام می دهند ،امتیاز می گیرند و براساس امتیازشان حقوقی تحت عنوان بورسیه  دریافت می کنند؛ یعنی مبنای دریافت بورسیه براساس تلاش و پویایی خود دانش آموزان در زمینه های مختلف انجام می شود.

وی با تأکید بر اینکه ما در این مؤسسه امیدوار هستیم و تلاش می کنیم  که روزی فرا برسد که هیچ دانش‌آموزی به علت مشکلات اقتصادی ترک تحصیل نکند و حتی در معرض آن نیز قرار نگیرد،می افزاید: دارالاکرام درصدد است از طریق آموزش درست و متناسب با استعدادهای یک دانش‌آموز، از او یک شهروند خوب بسازد. 

منبع: قدس آنلاین مهدی توحیدی

دیگر خبرها

  • کنایه علی جنتی به افشای زمین خواری در حوزه علمیه ازگل/ نادیده گرفتن تخلفات صدیقی نوعی دهن کجی به مردم است
  • دستگیری ۴ اراذل اوباش سابقه دار در جویبار
  • حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • تراکتور از استقلال پرمهره تر است/ از نتیجه بازی راضی هستم
  • زنی که کودکان بازمانده از تحصیل را نجات می‌دهد
  • جنایات کومله به روایت تنها معلم بازمانده زندان «برده سور»
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان یک کشته برجای گذاشت
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل