Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره دامپزشکی با بیان اینکه جمعه‌بازار جویبار یکی از کانون‌های ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان است، گفت: در سال جاری با نمونه‌برداری از جمعه‌بازار جویبار، این بازار به‌عنوان کانون این آلودگی معرفی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، علیرضا آقاجانی در جلسه پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در جویبار با اشاره به مصوبات 10 گانه مازندران، اظهار کرد: بر اساس مصوبات استانی باید اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه توسط ادارات و نهادهای اجرایی برای آنفولانزای فوق حاد پرندگان اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تاریخچه ورود این ویروس یا بیماری به کشور ایران به دو دهه اخیر بازمی‌گردد که از طریق پرندگان وحشی مهاجر و در ادامه رفتارهای پرخطر بود که در محل‌ها پرورش طیور در روستاها و هم در واحدهای صنعتی اتفاق افتاده است.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار به مصادیق رفتارهای پرخطر اشاره و عنوان کرد: عرضه و خرید طیور زنده از بازارچه‌ها و دوره‌گردها، ورود خودروها و افراد آلوده به محل‌های پرورش طیور از عوامل گسترش این آلودگی است.

آقاجانی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها سال 2017، بیش از 60 کشور جهان درگیر این بیماری هستند که 9 تیپ از این بیماری شناسایی‌شده است.

وی H5n8 را از نوع فراوان این بیماری دانست و افزود: 43 کشور به ویروس نوع H5n8 آلوده و کشور چین و آمریکا نیز به نوع H7n9 درگیر هستند.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار به وضعیت این بیماری در ایران اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر 628 کانون آلوده به این بیماری شناسایی‌شده است که از این تعداد 210 مرغداری صنعتی، 400 واحد روستایی و 18 کانون پرندگان وحشی است.

این مسئول تصریح کرد: 26 استان کشور با این بیماری درگیر هستند که اصفهان بالاترین آمار را دارد.

آقاجانی اعلام کرد: خسارت وارده شده به 210 مرغداری آلوده به این ویروس یک هزار و 634 میلیارد تومان است.

وی افزود: از انواع این بیماری H5n1، H5n8 و H5n9 در ایران مشاهده‌شده است.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار همچنین به وضعیت استان مازندران در رابطه با آنفولانزای فوق حاد پرندگان اشاره و خاطرنشان کرد: در استان 9 کانون آلوده که از این تعداد سه بازارچه، پنج کانون روستایی و یک واحد مرغداری صنعتی مرغ مادر شناسایی‌شده است.

آقاجانی با بیان اینکه جمعه‌بازار جویبار یکی از کانون‌های این ویروس خطرناک است، گفت: در سال جاری با نمونه‌برداری از جمعه‌بازار جویبار، این بازار به‌عنوان کانون این آلودگی معرفی شد.

وی افزود: جهش این ویروس باعث شد که در فصل گرما و سرما نیز فعال باشد و منجر به واگیر طیور و انسان‌ها شود.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار بابیان اینکه اطلاع‌رسانی‌هایی به مردم و واحدهای مرغداری صنعتی انجام‌شده است، بیان کرد: در این راستا 12 روستا و 9 واحد مرغداری صنعتی پایش شدند که خوشبختانه نتایج آزمایش‌ها منفی بود.

آقاجانی اظهار کرد: برخی تصور می‌کنند که طیور غیرزنده در بازارچه‌ها سالم هستند ولی این طیور نیز در فضای غیربهداشتی کشتار می‌شود و امکان دارد ناقل این بیماری باشند.

وی افزود: در جمعه‌بازار سودجویان زیادی در برابر این تصمیم مقاومت می‌کنند و گاهاً به برخوردهای فیزیکی با کارشناسان ما می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار در پایان از ادارات و نهادهای مرتبط با این موضوع خواست تا با همکاری با کارشناسان اداره دامپزشکی و بهداشت از شیوع این بیماری در شهرستان جلوگیری کنند. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۵۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: کارشناسان شبکه دامپزشکی به صورت مستمر، از کارخانجات شیر، مراکز جمع آوری شیر و گاوداری‌ها بازرسی و نظارت داشته و نمونه‌های اخذ شده از این مراکز برای انجام آزمایشات لازم به آزمایشگاه مرجع استان ارجاع داده می‌شود.


محمود زین الدینی گفت: فسادپذیری سریع شیر رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل زنجیره تولید تا عرضه شیر ضروری و قابل اهمیت است.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور تضمین امنیت غذایی مردم جامعه است که پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک انسان و دام در زمره این وظایف است.
وی تصریح کرد: مصرف شیر غیر پاستوریزه زنگ خطری برای سلامت عمومی جامعه است و احتمال انتقال بیماری تب مالت را بالا می‌برد.


زین الدینی افزود: بیماری تب مالت به دلیل بروز سقط در دام سبب کاهش جمعیت دامی و بروز خسارات اقتصادی فراوانی به دامداران و جامعه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت استفاده از شیر خام می‌باشد گفت: بهتر است شیر بصورت بسته بندی شده و پاستوریزه مصرف شود و در غیر اینصورت شیر خام را بایستی حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده شود.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به نقش دامپزشکی در تامین سلامت شیر بیان کرد: دامپزشکی به عنوان یکی از متولیان بهداشت و سلامت جامعه در راستای تامین بهداشت شیر اقداماتی از جمله کنترل گاوداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی از نظر بیماری‌های عفونی دام و مشترک بین انسان و دام، برگزاری کلاس‌های آموزشی، ترویجی برای آشنایی روستاییان و دامداران و کنترل گاوداری‌های سنتی را از طریق واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز انجام می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • ۵۱۰ کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است